Opleidingen

Opleidingen

Door heel Nederland zijn opleidingen te vinden voor NEI therapeut of NEI coach. De opleidingen kunnen zeer uiteenlopen wat betreft inhoud, tijdsduur, kosten en accreditaties. De verschillen in opleidingen zijn ontstaan in de verschillende manieren van aanpak van NEI die sinds 1996, na de eerste opleiding van NEI trainers, in de praktijk zijn gebracht. Er zijn trainers gekomen die meer NLP elementen hebben ingevoegd en er zijn trainers die meer spirituele elementen hebben toegevoegd. In theorie zou de kern hetzelfde moeten zijn. In praktijk is bij een aantal opleidingen de oorspronkelijke uitvoering van NEI vervaagd. Nieuwe ontwikkelingen zijn toegevoegd aan NEI en daar waar deze de methode effectiever of diepgaander maken is dit natuurlijk alleen maar toe te juichen. Soms hebben originele elementen plaats moeten maken voor nieuwe ontwikkelingen en dat is niet altijd ten goede gekomen aan de effectiviteit van de methode.

Indien u geïnteresseerd bent in het volgen van een NEI opleiding, verdiep u dan goed in de verschillen en de overeenkomsten en zoek een opleiding uit die het beste bij u past.

Alle therapeuten van het NEI Register zijn (bij)geschoold bij het Natuurgeneeskundig Centrum. Zij verzorgen jaarlijks een complete NEI opleiding.